13 kérdést tettem fel a Babára Hangolva program egyik résztvevőjének, Szimjon Timinek. Aki alkalmazva a tanultakat egészséges, boldog kisbabának adott életet. Ha kétségeid vannak, akkor olvasd el mit mond Timi a programról.

1.Mikor döntöttél úgy, hogy gyermeket szeretnél? Hogyan érintett téged és a partneredet a hosszabb várakozás?

Én már a 20-as éveim elején szerettem volna, ha megérkezik hozzánk a kisbabánk. Nagyon rossz érzés volt a hosszas várakozás, sok veszekedéssel is járt.

2.Milyen érzelmeket és kihívásokat tapasztaltál ezen az úton?

7 év után én már örökbe akartam fogadni egy babát, csak legyen gyerekünk. Hullámzó érzések voltak bennem, volt amikor havi szinten vettem a terhességi teszteket, mert bíztam abban, hogy összejött.

3. Hogyan találtál rá a ‘Márti Babára Hangolva’ programra? Mi késztetett arra, hogy részt vegyél benne?

A facebookon találkoztam a programmal, pont akkor indult egy élő, személyes 3 részes teljes program. Akkor már sokmindenen túl voltam, teák, orvosok, egyéb gyógyszerek, vitaminok, Úgy voltam vele, hogy már nincs veszíteni valóm, maximum nálam ez sem működik.

4.Milyen volt az első benyomásod a programról? Voltak kétségeid vagy reményeid, amikor elkezdtél részt venni benne?

Mielőtt elmentem az első alkalomra, sokan azt mondták nekem, hogy túlzottan akarom, engedjem el. Szerencsére Márti megerősített abban, hogyha elengedem, akkor az esélyt is elengedem, hogy megfoganjon. Nem voltak elvásáraim, azt hiszem nem akartam újból csalódni.

5. Milyen szerepet játszott a programban nyújtott támogatás és a közösség a folyamat során?

Hihetetlen erőt, lendületet és hitet kaptam. Megértettem mi játszódik le a testemben,és mit kell tennem testileg és lelkileg, hogy készen álljak a babám befogadására.

6. Voltak-e a programban olyan technikák vagy gyakorlatok, amelyek különösen hatásosnak bizonyultak számodra? Melyek voltak ezek, és hogyan segítettek?

A teljes program minden részével hasznos volt, amit a legtöbbször alkalmaztam az a relaxáció volt. Megpróbáltam minél többször lejátszani a fejemben, volt amikor rövidebben, saját gondolataimmal.

7. Tapasztaltál-e mentális vagy fizikai változásokat a program alatt? Hogyan befolyásolták ezek az utadat a gyermekvállalás felé?

Mentálisan mindenképpen, új szemszögből láttam a program után a hozzáállásom, és mit és hogyan kell csinálnom, hogy végre hozzám is megérkezen a kisbabám.

8. Hogyan érezted magad, amikor megtudtad, hogy várandós vagy? Milyen érzések és gondolatok kavarogtak benned ebben a pillanatban?

Meglepődtem, de mélyen magamban tudtam, hogy ez most nem kamu, ez valós érzés. Nagyon jót mosolyogtam azon, hogy az az 1 mondat, amit mindennap elmondatam kb fél éven keresztül, hogy a babám majd augusztusban érkezik meg hozzám. Majd februártól elengedtem, mert esélytelen, hogy augusztusban szüljek. Az a mondat működött, csak én rosszul fejeztem ki magam, mert augusztusban derült ki, hogy kisbabánk lesz.

9. Mennyi idő volt a program után, amit rendszeresen végig gyakoroltál, és mennyi idő után fogant meg a kisbabád?

Közvetlenül a program után nem voltam elég kitartó. Egy év múlva jött el az elhatározás. Fél évig rendszeresen gyakoroltam, majd egy rövid időre feladatam. Majd nyáron folytattam. Heti 3 tornával, nagyon szigorú diétával, és sok meditációval, relaxációval.

10. Melyek voltak a legnagyobb tanulságok, amelyeket a program során szereztél? Van-e valami, amit különösen élveztél vagy ami különösen megmaradt benned?

Rajtam áll minden. Érdekes és tanulságos volt minden része, főleg a női hormon torna, amellyel célzottan mozgattuk át a testrészeinket.

11. Ajánlanád a ‘Márti Babára hangolva’ programot másoknak, akik hasonló helyzetben vannak? Miért?

Minden nőnek fontos lenne megismerni a programot, aki gyereket szeretne. Hihetetlen erő van benne, támogatás, segítség. Én 10 évet szerencsétlenkedtem, orvosról orvosra jártam eredménytelenül. Majd Márti programja után 1 éven belül megfogant a kisbabám. Ez valami csoda, amit átkell élnie minden leendő anyának.

12. Hogyan hatott a program és a sikeres fogantatás a jövőképpedre és a családod terveire?

Nem tudom elmondani milyen boldog voltam és vagyok. A mai napig csodának élem meg az egészet, amiért hálás vagyok.

13. Mit üzennél azoknak a nőknek, akik jelenleg azon az úton járnak, amin te már végigmentél?

Bármilyen élethelyzetben vagy, PCOS, lombik, tényleg bármi, Márti programja igenis segíteni fog. Én már nagyon a feladás szélén voltam, de hozzám is megérkezett a csoda. Most visszagondolva azt mondanám magamnak, hogy „minden pénzt megér, mert biztos sikered lesz!”