Lombik program támogatásaként, Magi Betti alkalmazta a Babára Hangolva programon tanultakat, és a következő beültetése sikeres volt. Olvasd el az ő sikertörténetét!

1.Mikor döntöttél úgy, hogy gyermeket szeretnél? Hogyan érintett téged és a partneredet a hosszabb várakozás?

2015-ben ismerkedtünk meg a férjemmel, 2018-ban volt az esküvőnk. Az esküvő után mondtuk, hogy jöhet a baba. Bő fél év után éreztem, hogy valami nincs rendben, mert még mindig nem jött a baba. Akkor kezdtünk utána járni, hogy vajon mi az oka, hogy nem jön. A férjem nagyon pozitív és optimista, így ő „lazábban” könnyebben vette, biztatott, hogy nyugodjak meg, majd jön ha akar. Engem jobban megviselt, de sosem adtam fel.

 2.Milyen érzelmeket és kihívásokat tapasztaltál ezen az úton?

Alapjában is egy nagyon érzékeny személyiség vagyok, így engem lelkileg nagyon megviselt a várakozás. Az 5 év alatt nagyon sokszor voltam mélyponton, hogy nem jön a várva várt baba, és közben még meg kellett küzdenem azzal, hogy a környezetemben (munkahely, barátok) sorban jelentették be, hogy bővül a család. Ilyen alkalmakkor mintha egy kést döftek volna belém. Nem az fájt, hogy náluk jön a baba, hanem az hogy nálunk miért nem. A férjem (meg persze a család, barátok) mindvégig mellettem volt, és bíztatott, tartotta bennem a lelket.

 3. Hogyan találtál rá a ‘Márti Babára hangolva’ programra? Mi késztetett arra, hogy részt vegyél benne?

Mártira 2020 szeptemberében találtam rá a Facebookon, akkor szervezett egy 3 alkalmas Babára hangolva programot. Egyből jelentkeztem, úgy voltam vele, hogy persze miért ne próbálnám meg, mindent megpróbálok, hogy jöjjön a baba. Ekkor már túl voltunk 1 inszemináción.

 4.Milyen volt az első benyomásod a programról? Voltak kétségeid vagy reményeid, amikor elkezdtél részt venni benne?

Nagyon bíztam a programban, és a sikerben, optimistán vágtam bele. Tudat alatt voltak kétségeim, mert addigra már annyi mindent kipróbáltam, ettem, ittam, tettem, de még mindig nem jött a baba, hogy már nem tudtam mi lehet, mi lesz a siker kulcsa.

 5. Milyen szerepet játszott a programban nyújtott támogatás és a közösség a folyamat során?

Mártiban egy nagyon pozitív, mindig mosolygós, segítőkész embert ismertem meg. Ha kérdésem volt bármikor kérdezhettem, írhattam, mindig segítőkészen válaszolt. Ugyanezt az utat járta be, tudta milyen az amikor mélyponton vagyunk, milyen hónapról hónapra bízni. Ez is nagy erőt, kitartást adott, hogy igenis csináljam végig, mert meg lesz az eredménye. Ha neki sikerült, akkor nekünk is fog. 🙂

 6. Voltak-e a programban olyan technikák vagy gyakorlatok, amelyek különösen hatásosnak bizonyultak számodra? Melyek voltak ezek, és hogyan segítettek?

Nekem a legtöbbet a mindennapi relaxáció segített, a hanganyag, amit minden áldott nap hallgattam. Amivel igenis elhittem, hogy „megfogan a kisbabánk”. A tornát is igyekeztem minél többször beiktatni a mindennapjaimba.

 7. Tapasztaltál-e mentális vagy fizikai változásokat a program alatt? Hogyan befolyásolták ezek az utadat a gyermekvállalás felé?

Nekem mentálisan kellett sokat fejlődnöm, és változni, a fejemben „rendbe tenni” a dolgokat, és erre Márti és a Babára hangolva program nagyon jó hatással volt.

 8. Hogyan érezted magad, amikor megtudtad, hogy várandós vagy? Milyen érzések és gondolatok kavarogtak benned ebben a pillanatban?

 2022. októberében volt az 5.lombikunk. A 4.sikertelen lombik után (2022.augusztus) döntöttem úgy, hogy tényleg mindent megteszek hogy sikerüljön a következő, mindent betartok, úgy csinálok, ahogy Márti mondja, ahogy a programban van. 2020 szeptemberétől csinálgattam, de mindig volt egy kis ellustulás a tornában, az étkezésben, mindenben, de a 4.sikertelen lombik hozta meg azt a változást fejben, hogy jó akkor most nincs tingli tanglizás, nincs most nincs kedvem csinálni, hanem mindent megteszek, mindent beleadok, így sikerülhet. Az 5.beüktetés után 10 nappal elmentem vérvételre hcg szintet nézetni, este jött meg az eredmény, a férjemmel együtt nyitottuk meg. Amikor làttam hogy sikerült, hihetetlen, földöntúli érzés volt, igazán megfogalmazni sem tudom azt az érzést, amit akkor éreztem. Nagyon nehezen hittem el, és persze leginkább a 12.hétig nem is mertem elhinni. Emlékszek az első ultrahangra, remegtem, izgultam, amikor mondták, hogy ketten vannak, elsírtam magam örömömben, hogy ennyi várakozás, ennyi év után mindjárt ketten is minket választottak. Aztán emlékszek az első szívhangjukra…❤️❤️ Soha nem felejtem el.

 9. Mennyi idő volt a program után, amit rendszeresen végig gyakoroltál, és mennyi idő után fogant meg a kisbabád?

2020 szeptemberétől folyamatosan kapcsolatban voltam Mártival és a programmal, de amikor tényleg teljes erőbedobással csináltam, az a 4. sikertelen lombik után volt, 2022. augusztusában, és 2022 október végén volt az 5.sikeres lombikunk.

 10. Melyek voltak a legnagyobb tanulságok, amelyeket a program során szereztél? Van-e valami, amit különösen élveztél vagy ami különösen megmaradt benned?

Hű ez egy nehéz kérdés 🙂 Talán az, hogy minden lehetséges, de tenni kell a sikerért. És nem lehet csak egy részét, hanem az egész programot keményen végig kell csinálni. Sokszor nem egyszerű, meg jön az, hogy nekem nincs rá időm. De, aki komolyan gondolja, tesz érte, arra van ideje ami a legfontosabb. Most is a relaxációt hoznám fel, nekem az jelentett nagyon sokat.

 11. Ajánlanád a ‘Márti Babára hangolva’ programot másoknak, akik hasonló helyzetben vannak? Miért?

Természetesen ajánlanám, és fogom is, legfőképp azért, mert hatásos. 🙂 Itt vagyunk mi a legjobb példának.

12. Hogyan hatott a program és a sikeres fogantatás a jövőképedre és a családod terveire?

A program olyannyira jó hatással volt, hogy elárulok egy titkot: szeretnénk 3.babát. És már a tervezés időszakában ugyanúgy fogom a hanganyagot hallgatni, a tornát csinálni, illetve az étkezésre odafigyelni. Tudom, hogy sikerülni fog.

13. Mit üzennél azoknak a nőknek, akik jelenleg azon az úton járnak, amin te már végigmentél?

Azt üzenném, hogy tudom min mentek keresztül, mit éreztek, sokszor feladnátok, de nem szabad. Higgyetek benne, hogy egyszer Ti is anyák lesztek. De ezért tenni is kell, egy kicsit életmódot váltani a Babára hangolva program és Márti segít ebben.