Gyógynövények a női hormonegyensúlyért

Palástfű tea:

A növényből készült tea remek hatással van a progeszteron-termelésre, ami a beágyazódásért és a terhesség megtartásáért felel, úgy, hogy a medence vérellátását serkentve vastagítja a méhnyálkahártyát és erősíti a méhet. Nem csak teherbeesést elősegítő gyógynövénykényt tartják számon, hanem a rendszertelen cikluson is segít. 

A palástfű a beágyazódásnál játszik fontos szerepet, ezért ovuláció után kezdje alkalmazni!

Elkészítése: A palástfű teából 1 teáskanálnyi mennyiséget 2 dl vízzel forrázunk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 2 csésze teát nyugodtan fogyaszthatunk.

Cickafarktea:

Ezt a teát peteérés előtt kell alkalmazni, lehetőleg éhgyomorra! A cickafark az ösztrogéntermelésre van pozitív hatással, így a tüszőérést segíti, de ezen kívül a sárgatest termelődését is javítja.  Hatásos ezen kívül még a menstruációs görcsök enyhítésére, de még felfázásra is, akár ülőfürdőként alkalmazva.

Elkészítése:

Egy csapott evőkanálnyit 2 dl vízzel forrázzunk le, majd hagyjuk állni lefedve 10-15 percig, ezután fogyaszthatjuk, napi 2 csésze ajánlott a ciklus első felében.

Barátcserje:

Amennyiben  progeszteronpótlásra van szükség, úgy  a barátcserje erre kiválóan alkalmas gyógynövény. Az egyik legjobb termékenység-növelő gyógynövény, hiszen jó hatással van a progeszteronszintre, ráadásul még a magas prolaktin szintet is csökkenti. Alkalmazását ne kezdje el önállóan, kérje ebben orvosa segítségét.

Fehér fagyöngy:

A fagyöngy a termékenység szimbóluma, keringésjavítóként erősíti a méhfalat, ezen kívül szabályozza a hormonháztartást és segíti az embrió megtapadását. Mindezek mellett enyhíti a menstruációs görcsöket illetve a fejfájást is. 

Elkészítése:

Áztassunk egy csapott evőkanálnyi mennyiséget 3 dl desztillált hideg vízben lefedve egy éjszakán át, majd fogyasszuk reggel hidegen vagy langyosítva! Tinktúraként, valamint kapszulaként is kapható.

Szívből ajánlom és magam is alkalmaztam az alábbi babaváró programot, amit a lenti linken meg tudtok rendelni…, viszont emellé már semmilyen más gyógynövény nem javasolt, mert ebbe minden benne van amire a szervezetednek szüksége van! 

A Babaváró program Szabó György találmánya. Egyre több olyan házaspár van, akik szeretnének gyermeket, de valamilyen oknál fogva elkerüli őket a gyermekáldás. Ennek oka lehet betegség, de sokszor azoknál is előfordul, akiknél semmilyen rendellenességet nem talál az orvos. Az ilyen ,,meddőség” hátterében állhat a stressz, az egészségtelen életmód, a helytelen étkezési szokások, a kevés mozgás vagy a szervezet elsavasodása.

Az ő számukra dolgozta ki Szabó Gyuri bácsi a hármas alapelven működő Babaváró programot.

A három alapelv:

  1. A szervezet belső megtisztítása a káros anyagoktól.
  2. A méhfal megerősítése, a spermiumszám növelése.
  3. A nemi hormonok termelését serkentő gyógynövények alkalmazása (teakeverékek és irrigálás).

 

https://gyorgytea.hu/gyorgyteak/babavaro-tearendszer/babavaro-tearendszer/